Začetki VC

ZAČETKI

Kako se je vse sploh začelo?

Vič Chapter? Vse se je začelo s pogovorom dveh mimoidočih bivših Vičanov. Takrat sem se po naključju srečal z Rokom Milavcem in sva se začela pogovarjati o povezovanju medgeneracijskih Vičanov pri dogodku Vič Reuniona. Na samem dogodku smo opazili, da so dobesedno vsi več kot navdušeno prišli pogledati svoje stare sošolce in znane obraze in glasove iz šolskih hodnikov. Ugotovili smo, da se žal naše poti po končani gimnaziji zelo žalostno razidejo in stiki, ki smo jih gradili leta začnejo izginjati. S tem namenom sva rekla, da bi bilo smiselno ustanoviti klub, ki bo ohranjal vičanski duh, vzdušje in stike skozi različne dogodke. Tako je nastalo mogoče celo najboljše poglavje (chapter) mojega življenja Vič Chapter.

(Omar Smajlović, predsednik Vič Chapterja)

Prvi uradni logo Vič Chapterja

Teamwork makes the dream work

Od skupine do društva

Prvič mi je idejo o Vič Chapterju predstavil Omar. Njegova ideja je bila, da bi Vičani tudi po končanem študiju ostali v stikih in s tem ne le ohranili stara prijateljstva temveč tudi sklenili nova. S časom smo ugotovili potencial ideje ter se povezali z Gimnazijo Vič in tako postali njen uradni alumni klub. Skupaj z ostalimi aktivnimi člani si vsak dan prizadevamo, da povežemo čim večje število ljudi, ki so v preteklosti gulili klopi naše gimnazije.

(Miha Benčina, podpredsednik Vič Chapterja)

Ustanovitev skupine

Prvi uradni sestanek se je odvijal septembra 2019. Po več individualnih pogovorih so se v Opera baru sestali Miha Benčina, Nik Klobasa, Luka Stanković, Omar Smajlović in Rok Milavec. Vsak posameznik je predstavil svoje ideje ter vizije o društvu. Tekom sestanka so si ustanovni člani razdelili tudi prve vloge v kasneje nastalem društvu ter soglasno izglasovali ustanovitev nove skupine, ki bo od tistega dneva naprej delovala pod imenom Vič Chapter.

Ekipa Vič Chapter